fbpx

Jag brukar inte ha nyårslöften. Jag brukar inte stå där på tolvslaget och bestämma vad jag ska uppnå under året. Däremot är jag en planerande människa som gillar att ha saker att sträva mot. Dock är mål kanske fel ord då de inte alls är utformade enligt SMART-formeln. Det är mer punkter som jag vill påminna mig själv om 2019, saker jag vill sträva mot och skulle må bra av att få in i mitt liv.

Privat

Vi börjar med de sakerna jag vill sträva mot på hemmaplan. Det här året ska jag fokusera på mitt välmående, hitta en balans i vardagen som tvåbarnsmamma och försöka stressa ner. Allt blir inte alltid som man tänkt sig men vad är det värsta som kan hända? Ta det lugnt och glid med!

 • Äta mer färgglatt (gärna räkna färger på middagen tillsammans med Noel) och mat som jag mår bra av
 • Träna varannan dag. Och här är inget krav på att ta sig ut på en löprunda eller åka till gymmet. Träna i det här sammanhanget betyder fysisk aktivitet utöver daglig motion. Det räcker med 15 minuter styrketräning hemma på mattan. Sänk kraven och låt träning och mer daglig motion bli min livsstil.
 • Vara mer i naturen med barnen. Upptäck saker och lyxa gärna till det med matsäck/fika när det passar. Livskvalitet!

Företaget

När det kommer till målet med bloggen och mitt företagande så är de lite mer konkreta punkter. Det är högt och lågt och jag kommerinte dela alla med er här. Vissa håller jag för mig själv och så kanske ni får ta del av de när året är slut.

Jag ser fram emot det här året då jag ska vara föräldraledig hela året och sen är det dags att återgå till jobbet och låta David vara hemma nästa vår. Då vill jag verkligen ha provat på företagandet och se huruvida det är möjligt att på sikt gå över från anställning till entreprenör på heltid. Vi får se vad året utvisar!

 • Publicera 4 inlägg i veckan. Kom ihåg att det alltid ska kännas roligt! Vara mig själv och skriva det som jag brinner för inte vad jag tror läsarna vill ha. Det är långsiktigt hållbart och jag är medveten om att jag just nu är i en fas där jag förlorar en del läsare som bara vill ha recepten men förhoppningsvis vinner jag några nya.
 • Hitta en strategi för hur jag bäst sprider blogginlägg. T ex läs på om Instagrams algoritmer, tidpunkter osv.
 • Hitta en strategi för att nå ut till min utökade målgrupp i och med nya inriktningen, de som vill läsa familjeinläggen. Facebookgrupper? Andra forum?
 • Hitta en ny inkomstkälla, en ny typ av uppdrag.
 • Sälja ett recept till en tidning.
 • Lära mig grunderna i Google Analytics ordentligt.
 • Gå igenom hela bloggarkivet och SEO-optimera alla inlägg (detta har jag hållit på med länge men nu ska det i mål).
 • Lära mig mer om bildredigering så jag t ex kan förstärka färger och förbättra bilder med dåligt ljus osv.

Vad strävar du mot 2019? Vad är dina riktlinjer? Eller har du mer SMARTA-mål? Dela gärna med dig i kommentarsfältet 🙂

  Mentions

 • 💬 Quinoasallad med rödbetor, morötter och fetaost • SandraCallermo.se
 • 💬 Att jobba effektivt • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
 • 💬 Utvärdering 2019 och mål 2020 • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b