Idag är det våffeldagen! Älskade våfflor <3 Jag tycker verkligen det är gott med en riktigt frasig våffla och jag gillar att variera toppings. Självklart är det gott med en kula vaniljglass och en syrlig hallonsylt men jag gillar även matiga våfflor. Man kan använda sig av en vanlig våffelsmet men bara börja med några salta toppings för att sen avsluta med en dessertvåffla! När det kommer till salta toppings kan det vara lax, färskost, avokado, bacon, fetaost, soltorkade tomater, spenat, rom, créme fraiche osv. Bara fantasin sätter gränser!

Men.. jag har inte prioriterat att göra ett nytt recept till denna dag. Jag skrev upp det på ToDon förra veckan: “Gör våffelrecept och förbered inlägg till våffeldagen.” Men sen kände jag mig oinspirerad och visste inte när jag skulle hitta tiden. Så jag tog helt enkelt beslutet att skippa det. La tiden på det jag kände att jag mådde bra av och tänkte att det kommer finnas tillräckligt med våffelinspiration i flödena.

Avokadomacka med äggröra

Så istället tänkte jag ge er ett nytt vegetariskt recept som alla andra måndagar. Och många tycker kanske detta är frukost och ja, det är det väl. Men jag ÄLSKAR frukost! Så varför inte äta det till lunch eller middag också? Här kommer en smarrig avokadomacka med äggröra!

Avokadomacka med äggröra

Avokadomacka med äggröra (1 port)

Ingredienser
2 brödskivor
Babyspenat
4 ägg
4 msk mjölk (eller grädde för den som önskar)
1 avokado
Tabasco

Gör såhär
Rosta bröden och bred på med smör. Vispa ihop ägg med mjölk, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Hetta upp smör i en kastrull och häll i äggblandningen. Tillaga på medelvärme och rör då och då. Dra av från plattan när äggröran är krämig.
Lägg på babyspenat och sedan äggröra. Lägg sedan på skivad avokado och toppa med tabasco.

Avokadomacka med äggröra

0

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.