Det här kanske vissa kan tycka knappt räknas som ett middagsrecept. Men nu går vi mot den säsong där man äter allt mer lätta middagar och vill inte lägga för mycket tid i köket. En matig macka kan vara en alldeles perfekt middag. Så otroligt gott och fräscht! Så här har ni en smaskig avokadomacka med capreseröra. Gottigott!
Avokadomacka med capreseröra (1 port)
Ingredienser
1 surdegsbrödskiva
1 avokado
1 tomat
125 g mozzarella
En näve basilikablad
1 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
Gör såhär
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek brödet på båda sidor så det får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar.
Kärna ur en avokado och skär i smala skivor och lägg på brödet.
Hacka tomat och mozzarella och lägg i en skål tillsammans med finhackas basilika, olivolja, vinäger, salt och svartpeppar. Lägg tomatröran på avokadon och servera direkt.