Avokado är ju en fantastisk grönsak. Passar lika bra som pålägg till frukostmackan, i den krämiga smoothien eller för att göra lunchpastan sådär extra krämig. Här fick den sällskap av nykokt spaghetti, fetaost och rostade hasselnötter. En snabblagad vegetarisk rätt. Så enkelt och så gott!

Avokadopasta med hasselnötter

Avokadopasta med hasselnötter

Avokadopasta med hasselnötter (1 port)

Ingredienser
1 port spaghetti
1 avokado
1 msk créme fraiche
10 sockerärtor
50 g fetaost
En näve hasselnötter
Pastavatten

Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning (spara lite pastavatten när du häller av den). Strimla sockerärtorna. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Skala, kärna ut och mosa avokadon och blanda med pastan tillsammans med créme fraiche, sockerärtor och smulad fetaost. Späd eventuellt med lite pastavatten för att få den krämig. Krydda med salt, svartpeppar och chiliflakes. Toppa med hasselnötter.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b