Godmorgon alla fina läsare! Jag fortsätter njuta av lediga dagar här hemma och idag skiner solen så ska försöka ta mig ut något och kanske bada lite eller så. Och i eftermiddag ska jag unna mig fotvård som jag fick från mannen i födelsedagspresent. Perfekt att unna sig nu när fötterna känns väldigt långt bort och svåra att ta hand om med den stora magen i vägen 😛
Men innan jag planerar dagen tänkte jag dela med mig av ett nytt recept. Jag hittade detta i mitt arkiv på datorn och har missat att lägga upp den. Så tyvärr är bilderna från i vintras med den gamla kameran och i tråkigt ljus men jag vill ändå dela med mig av detta då jag tycker att det är ett enkelt recept blev väldigt gott. Hoppas ni gillar det trots tråkiga foton 😉
Avokadopasta med lax och citron (4 port)
Ingredienser
4 port pasta
500 g lax
2 vitlöksklyftor
0,5 röd chili
1 citron
2 mogna avokado
2 dl riven parmesan
1 dl grädde
Créme fraiche
Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning. Under tiden kan du finhacka chili och vitlök. Skär laxen i tärningar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs vitlök, chili och laxbitarna några minuter. Ställ sedan åt sidan. Ha skal och saft från citronen i en bunke och blanda ner tärnad avokado tillsammans med riven parmesan. Krydda med salt och svartpeppar. När pastan kokat klart kan du ta 1 dl pastavattnet och blanda ned i avokadoblandningen. Rör ihop avokadoblandningen med pastan och grädde. Servera med en klick créme fraiche.
Tänkte testa detta men ser inte i receptet när grädden ska i? 🙂
Tack för att du uppmärksammade det! Nu har jag ändrat 🙂 Hoppas det smakar.