fbpx

Det är så många gånger jag sett hur man kan fritera rispapper och servera någon röra på som förrätt. Det är väldigt tillfredsställande att se när man firterar rispapper och de liksom drar ihop sig på 1-2 sekunder och blir härligt krispiga. Och jag hade perfekt mogna avokados hemma så det fick blir en smarrig avokadoröra med räkor som blev så god. Smaksatt med lime, chili och koriander. En mycket uppskattad förrätt!

Avokadoröra med räkor

Avokadoröra med räkor

Avokadoröra med räkor (4 port)

Ingredienser
750 g räkor med skal
1 msk olivolja
1 tsk sambal oelek
1 stor vitlöksklyfta
Skal från 1 lime
1 msk pressad lime
1 kruka koriander
2 avokados

Rispapper
Rapsolja

Gör såhär
Skala räkorna. Hacka koriandern. Blanda ihop olivolja med sambal oelek, pressad vitlök, skal från limen, pressad lime och koriander. Blanda ihop och rör ner räkorna. Krydda med salt och svartpeppar. Skala, kärna ur och tärna avokadon och blanda ner.
Hetta upp naturell olja i en stekpanna och lägg ner ett rispapper i taget. Ta upp efter 2-3 sekunder när den krullat ihop sig.
Lägg på röran på chipsen och servera direkt.

Avokadoröra med räkor


Fler recept med avokado:

Smoothie med avokado och jordgubbar

Mexikansk hamburgare med avokado, picklad lök och jalapeño

Bruschetta med avokado

Ett svar

  1. Sandra Callermo

    Att bjuda på rårakor till förrätt blir en succé! Enkelt att laga och så gott. Variera med de toppings du gillar och efter säsong.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b