Baconinlindad kalkon med smörstekta grönsaker (2 port)
2 portioner ris
400 g kalkonfilé
1 msk kinesisk soja
1 dl vispgrädde
1 tsk timjan
0,5 pkt bacon, 70 g
300 g palsternacka
1 morot
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smör i en stekpanna och bryn kalkonfilén runtom på hög värme. Blanda soja med vispgrädde, 1 dl vatten, timjan och svartpeppar i en liten bunke. Linda bacon runt kalkonen och lägg den i en ugnsform. Häll över gräddblandningen och stek högt upp i ugnen i ca 25 minuter (innertemperatur på 67 grader).
Koka ris. Skala och skär morot och palsternacka i 1 cm breda stavar. Smält smör i stekpannan, tillsätt morötterna, palsternackan och krydda med salt och svartpeppar. Fräs på medelhög värme i 3 minuter.
Skär kalkonfilén i skivor och servera med såsen från formen, riset och de smörfrästa grönsakerna.
Om du gillar kalkon måste jag tipsa om detta recept på kalkonfilé med en magisk sås. Den är så god och ett otroligt populärt recept på bloggen!
Gillar du kalkon? Här finns fler recept! Kalkonfilé med rostade rotfrukter och svampsås
Här är mitt bästa tips på sås till kalkon. Det är mammas underbara sås som jag serverar till kalkonfilé, kokt potatis och svartvinbärsgelé.