Maillista

Godförmiddag!
Igår var det dags för veckans sista måltid från Middagsfrid och det var baconinlindad kalkonfilé med ris och en god sås. Vi är positivt överraskade över de fräscha och prisvärda råvarorna och recepten från Middagsfrid och ser fram emot måndag då nästa påse kommer.
Vi inledde fredagsmiddagen med några goda snittar. Vi köpte en baguette och skivade och la på skagenröra på hälften och toppade med gräslök. På de andra la skivade vi mozzarella och tomat och toppade me basilika och olivolja. Mums!

 

 

Baconinlindad kalkon med smörstekta grönsaker

Baconinlindad kalkon med smörstekta grönsaker (2 port)

Ingredienser

2 portioner ris
400 g kalkonfilé
1 msk kinesisk soja
1 dl vispgrädde
1 tsk timjan
0,5 pkt bacon, 70 g
300 g palsternacka
1 morot

Gör såhär

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smör i en stekpanna och bryn kalkonfilén runtom på hög värme. Blanda soja med vispgrädde, 1 dl vatten, timjan och svartpeppar i en liten bunke. Linda bacon  runt kalkonen och lägg den i en ugnsform. Häll över gräddblandningen och stek högt upp i ugnen i ca 25 minuter (innertemperatur på 67 grader).
Koka ris. Skala och skär morot och palsternacka i 1 cm breda stavar. Smält smör i stekpannan, tillsätt morötterna, palsternackan och krydda med salt och svartpeppar. Fräs på medelhög värme i 3 minuter.
Skär kalkonfilén i skivor och servera med såsen från formen, riset och de smörfrästa grönsakerna.


Om du gillar kalkon måste jag tipsa om detta recept på kalkonfilé med en magisk sås. Den är så god och ett otroligt populärt recept på bloggen!

Gillar du kalkon? Här finns fler recept! Kalkonfilé med rostade rotfrukter och svampsås

0

3 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

https://sandracallermo.se/wp-json/webmention/1.0/endpointTo respond on your own website, enter the URL of your response which should contain a link to this post's permalink URL. Your response will then appear (possibly after moderation) on this page. Want to update or remove your response? Update or delete your post and re-enter your post's URL again. (Learn More)URL/Permalink of your articlePing me!https://sandracallermo.se/baconinlindad-kalkon-med-smorstekta-gronsaker/"/>
wrapcb-footer-a