Maillista

Som ni vet så har vi en liten utmaning här hemma att äta mer fisk. Målet har varit att äta fisk minst en middag i veckan men det lyckas vi inte alltid med. Sedan jag blev gravid har det varit ännu svårare då jag inte alls varit sugen på fisk och har inte kunnat äta det alls vissa veckor. Men ändå rekommenderar livsmedelsverket att man ska äta fisk 2-3 gånger i veckan så vi kämpar på och försöker skapa nya goda rätter att variera.

För ett tag sedan när det var dags för fiskmiddag lagade vi den här goda rätten och då kan jag gärna äta fisk, för det här var jättegott. Baconinlindad torsk med en gräddig sås med spenat och en krämig ärtguacamole. Smarrsmarr!

DSC_0008

Baconinlindad torsk på spenatbädd med ärtguacamole (6 port)

Ingredienser
6 port torsk
Rivet skal från 1 citron
2 paket bacon
4 dl grädde
80 g babyspenat

Ärtguacamole:
800 g gröna ärtor
2 avokado
1 lime
Grön tabasco

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Krydda fisken med lite salt, svartpeppar och citronskal. Linda in fiskbitarna med bacon. Hetta upp en stekpanna med smör och stek fisken så baconet får fin färg. Lägg spenaten i en ugnssäker form och lägg på fisken. Häll grädden i stekpannan och låt puttra 1 minut så du får med smakerna. Häll grädden i formen med fisken och sätt sedan in i ugnen till torsken har en innertemperatur på 56 grader (ca 10 minuter).
Koka upp vatten och salta. Koka ärtorna två minuter och häll sedan av vattnet. Mixa samman ärtor och avokado grovt och krydda med tabasco, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Smaka av med pressad lime.

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a