När jag vill laga en middag som gör mannen min lite extra glad då blir det oftast burgare. Det är hans favoriträtt alla dagar i veckan och han skulle gärna äta det ännu oftare. Så i förra veckan lagade vi denna enkla, men ack så goda baconinlindade burgare med harissa- och limemajonäs. Färsen blandar vi med tabasco, salt, svartpeppar och worstershiresauce och sen blev det rostade bröd och grönsaker.
Harissa- och limemajonäs
Ingredienser
2 äggulor
4 dl rapsolja
1 lime
0,5-1,5 tsk harissa
1 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
Gör så här
Lägg dijonsenap, vinäger och äggulor i en skål och vispa ihop.Häll sedan droppvis ner oljan. Vispa flitigt hela tiden och häll inte i oljan för snabbt. Mot slutet kan oljan hällas i en fin stråle. Riv ner cest från limen och pressa i saften. Ha i harissa efter smak och krydda med salt och svartpeppar.