Hepp hepp hepp! Dagarna går i ett och jag känner att jag vill hinna blogga lite mer än jag gör. Det är ju så roligt! Men det får väl vara lite så på sommaren, jag får ju till en hel del inlägg ändå bara det att jag vill skriva många fler hela tiden. Det är intressant hur mycket jag tänker på mat: när jag vaknar funderar jag på vad jag ska äta till frukost, på förmiddagen räknar jag ner till lunchen och på eftermiddagen planerar jag vad jag ska laga till middag. Jag kan inte få nog! 
 
Vi har inte dragit ner på pastan sedan jag började äta glutenfritt. Jag tycker den glutenfria pastan finns i  bra varianter så det gör mig ingenting att byta ut den. Pasta är nämligen något jag aldrig skulle vilja sluta äta, det är alldeles för gott. Det här pastareceptet passar utmärkt för en snabb vardagsmiddag, med bacon och marinerade vitlöksklyftor.

Baconpasta med vitlöksklyftor och fetaost (4 port)

Ingredienser
4 port spaghetti
1 gul lök
1 röd lök
4 vitlöksklyftor
2 pkt bacon (á 140 g)
150 g haricots verts
Grön tabasco
2 dl grädde
1 dl créme fraiche
1 dl pastavatten
1 dl marinerade vitlöksklyftor
150 g fetaost
Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning. Skala och hacka lök och röd lök. Strimla baconet. Hetta upp en stekpanna och knaperstek baconet och ställ åt sidan. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs lök, pressad vitlök och haricots verts.  Krydda med salt och svartpeppar och häll på grädde, créme fraiche, 1 dl av pastavattnet och grön tabasco. Häll på såsen på pastan tillsammans med baconet och lägg i vitlöksklyftorna. Smaka av med pressad citron och eventuellt mer tabasco och toppa med fetaost.
 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b