Maillista

Mitt huvud är fullproppat med saker som ska göras innan vi säljer lägenheten och flyttar till huset. Det ska rensas, packas, organiseras, planeras renovering, göra budget och massa annat skoj. Utöver det ska vi skriva manus till vårt toastmasteruppdrag i augusti (ska bli så kul!) och så ska vi ha in lite semester där också. Igår hade jag fokus på att strukturera upp detta, skriva listor och planera när vad ska göras så nu känns allt lite mer organiserat. Härligt!

Idag blir det därför en härlig dag med lite fix hemma och sen playdate med lunch hos en fin vän och ikväll middag hemma hos oss med en annan underbaring. Livet är härligt! Men innan jag springer vidare tänkte jag ge er ett nytt, snabbt middagstips. Det är en pyttipanna med bacon och aubergine som blev riktigt god. Smaklig spis!

Baconpytt med aubergine

Baconpytt med aubergine (4 port)

Ingredienser
1 kg potatis
1 aubergine
2 morötter
2 färska lökar
300 g tärnad bacon
Fetaost

Gör såhär
Tvätta potatisen och skär i tärningar. Tärna auberginen. Skär morötterna i slantar. Hacka löken. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och fräs potatisen i omgångar alternativt i två pannor. Krydda med salt och svartpeppar. När de fått fin färg och är genomstekta kan du lägga de åt sidan. Stek sedan morötter, aubergine och lök så det mjuknar och fått lite färg. Lägg även detta åt sidan med potatisen. Avsluta med att steka bacon krispigt. Blanda sedan ihop allt och servera med smulad fetaost.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a