Gott nytt år! Hoppas ni alla hade en fantastisk nyårsafton. Vi hade det toppen hemma hos goda vänner och nu håller vi på att packa ihop det sista för att åka till landet. Vi blir där till söndag och det ska bli så skönt. Bara slappa, planera kommande året och njuta i familjens sällskap. Perfekt!
Så innan vi sätter oss i bilen vill jag ju såklart ge er ett nytt vegetariskt recept. Det här är typiskt sån mat jag är sugen på som mest nu när jag är gravid. Mycket avokado och fetaost (eller halloumi). Och bakad potatis passar jag på att äta när mannen inte är hemma för det gillar han inte. Jag älskar det och den här varianten blev sååå god!
Bakad potatis med avokado och fetaost (1 port)
Ingredienser
1 bakad potatis
1 avokado
75 g fetaost
0,5 dl creme Fraiche
Gräslök
Smör
Gör såhär
Gör antingen bakpotatisen i ugnen eller micron.
I ugn: Sätt på ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och nagga hål i dem med en gaffel. Lägg in potatisen i folie och lägg in dem på gallret i ugnen. Efter ca 40 minuter, ta bort foliet och låt dem ligga på i ugnen 30 min till. Hur länge dem behöver vara inne beror på storleken men räkna på minst 1 timme.
I micro: Tvätta potatisarna. Lägg potatisarna på en tallrik och picka hål med potatissticka på båda sidor. Ställ in tallriken i micron och sätt på full effekt 7-12 minuter beroende på storlek. Vänd på potatisarna efter halva tiden.
Skala och kärna ur avokadon och lägg i ens kål tillsammans med fetaost och créme fraiche. Ta en gaffel och mosa ihop allting och smaka av med pressad citron, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Avsluta med att klipp ner gräslök.
När potatisen är klar kan du skära ett kryss i den och öppna upp. Lägg i en klick smör och sen avokadoröran. Servera med sallad.