fbpx

Oj vilken respons jag fick på Instagram efter gårdagens inlägg. Jag gillar att skriva om hur en dag kan se ut och känslor som uppstår som jag är övertygad om att jag inte är ensam om. Och igår fick jag det bevisat. Oj, va många som kände igen sig och som påpekade att det är bra att visa känslor för barn och alltid försöka förklara varför. Så jag kommer fortsätta visa mig glad, arg, ledsen, besviken, entusiastisk osv inför barnen. Tack för att tog er tid att kommentera <3

Bakad potatis med bönröra

Nu är jag taggad på en ny vecka. Helgen har varit härlig och jag har försökt komma ikapp. Jag och David har pratat mycket och försöker hitta en balans i vardagen och vara lyhörda för hur vi mår. Så nu ska det här bli en bra (och frisk) vecka med mer sömn än de föregående veckorna. Hoppas jag! Nu ska jag göra iordning  mig och barnen, äter frukost och sen ska jag på en lunch med (förhoppningsvis) massa inspiration inom blogg, entreprenörskap och barn. Pepp!

Dagens recept blir bakad potatis med en matig bönröra som går supersnabbt att göra. Mums!

Bakad potatis med bönröra

Bakad potatis med bönröra

Bakad potatis med bönröra (1 port)

Ingredienser
1 bakad potatis
200 g stora vita bönor (avrunnen vikt)
1 msk tahini
1 msk färskost
1 tsk tomatpuré
Pressad citron
Paprikapulver
Tabasco

Sallad
Tomater

Gör såhär
Gör antingen bakpotatisen i ugnen eller micron.
I ugn: Sätt på ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och nagga hål i dem med en gaffel. Lägg in potatisen i folie och lägg in dem på gallret i ugnen. Efter ca 40 minuter, ta bort foliet och låt dem ligga på i ugnen 30 min till. Hur länge dem behöver vara inne beror på storleken men räkna på minst 1 timme.
I micro: Tvätta potatisarna. Lägg potatisarna på en tallrik och picka hål med potatissticka på båda sidor. Ställ in tallriken i micron och sätt på full effekt 7-12 minuter beroende på storlek. Vänd på potatisarna efter halva tiden.
Mixa ihop de avsköljda bönorna med tahini, färskost och tomatpuré. Mixa slätt och smaka av med salt, svartpeppar, pressad citron, paprikapulver och tabasco.
Skär ett stort kryss i potatisen och öppna upp den. Lägg gärna ie n klick smör och lite salt innan du toppar med bönröran.

3 svar

  1. Sandra Callermo

    Letar du efter recept på en snabb lunch? Här hittar du pasta, soppa, bakad potatis, omelett, sallad och mycket annat. Smaklig spis!

    Svara

    Mentions

  • 💬 Bakad potatis med champinjoner och ajvar • SandraCallermo.se
  • 💬 Bakad potatis med tonfiskröra • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b