Maillista

Jag älskar bakad potatis! Så länge jag kan minnas har alltid jag, syrran och mamma valt det när vi varit på diverse fik och lunchställen. Allra helst med skagenröra. Så himla gott! Sen jag fick reda på att man kan göra bakad potatis i micron har jag börjat göra det oftare för det är så smidigt. Under tiden potatisen tillagas i micron hinner du göra röran. Denna gång blev det bakad potatis med champinjoner och ajvar. Lättlagat och med mycket smak. Jag toppade med en klick keso men självklart går det med en klick yoghurt eller annat och mjölkfria alternativ går utmärkt.

Bakad potatis med champinjoner och ajvar

Bakad potatis med champinjoner och ajvar (1 port)

Ingredienser
1 bakpotatis
150-200 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk torkad timjan
0,5 dl ajvar

0,5 dl keso/yoghurt
Grönsaker

Gör såhär
Gör gärna potatisen i micron. Tvätta potatisen. Lägg potatisen på en tallrik och picka hål med potatissticka på båda sidor. Ställ in tallriken i micron och sätt på full effekt 7-10 minuter beroende på storlek. Vänd på potatisen efter halva tiden.
Under tiden kan du dela ner champinjonerna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svampen så vätskan dunstar. Krydda med salt och svartpeppar. Ha i en pressad vitlöksklyfta och timjan och låt steka med en minut innan du tillsätter ajvar.
Skär ett kryss i potatisen och krydda inuti med salt och gärna en klick smör/margarin. Ha i champinjonröran och toppa med en klick keso/yoghurt. Servera med sallad.

Bakad potatis med champinjoner och ajvar


Fler recept på bakad potatis:

Bakad potatis med tonfiskröra

Bakad potatis med bönröra

Bakad potatis med skagenröra

Bakad potatis med avokado och fetaost

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a