fbpx

Min man gillar inte bakad potatis och rynkar på näsan när jag ger det som middagsförslag. Men nu när jag är hemma och är föräldraledig så kan jag ju äta bakad potatis till lunch själv eller med en vän. Perfekt! Så när matbutiken hade erbjudande på bakpotatis häromdagen slog jag till och så gjorde jag en champinjonröra med keso och persilja. Jättegott om du frågar mig!

Bakad potatis med champinjonröra

Bakad potatis med champinjonröra (2 port)

Ingredienser
2 bakpotatisar
250 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
250 g keso
En näve persilja

Gör såhär
Gör antingen bakpotatisen i ugnen eller micron.
I ugn: Sätt på ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och nagga hål i dem med en gaffel. Lägg in potatisen i folie och lägg in dem på gallret i ugnen. Efter ca 40 minuter, ta bort foliet och låt dem ligga på i ugnen 30 min till. Hur länge dem behöver vara inne beror på storleken men räkna på minst 1 timme.
I micro: Tvätta potatisarna. Lägg potatisarna på en tallrik och picka hål med potatissticka på båda sidor. Ställ in tallriken i micron och sätt på full effekt 10-15 minuter beroende på storlek. Vänd på potatisarna efter halva tiden.
Under tiden kan du göra champinjonröran. Borsta av champinjonerna och skär i mindre bitar. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs champinjonerna några minuter så vätskan försvinner. Ha sedan i pressad vitlök och fräs en minut till. Tillsätt sedan tomatpuré och låt fräsa en minut till. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg champinjonröran i en skål och låt svalna något innan du blandar ner hackad persilja och keso.
När potatisen är klar kan du skära ett kryss i den och trycka i ”hörnen” så den öppnar sig. Lägg på en rejäl klick champinjonröra och servera.

    Mentions

  • 💬 Bakad potatis med tonfiskröra • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b