Maillista

Nu är det grilltider och om David får välja här hemma skulle vi grilla varje dag. Men så blir det inte då jag även vill laga annan typ av mat. Men grillat är gott och så är det ju något speciellt med att grilla sin mat och sen sitta ute och äta i den friska luften.

MEN. Kan vi prata om grillrester? Vi lagar alltid för mycket mat och har det på rutin då vi ändå vill ha matlådor. Så det resulterar alltid i att vi får mat över även när vi grillar. Det beror även på att vi ofta grillar ett par olika sorters protein och sen någon grönsak och man vet inte hu mycket alla vill ha så man tar i lite (speciellt när man har gäster). Men grillrester är inte jättekul tycker jag. En perfekt grillad köttbit är ju inge kul att värma upp dagen efter. Den blir lätt well done, lite tråkigare och lite torrare..

Bakad potatis med majs- och champinjonröra

Så jag tänkte ge er lite tips på vad man kan göra med sina grillrester och här är recept nummer 1. Vi hade champinjoner och majs över och jag gav dessa grejjer nytt liv i en röra. Tillsammans med en bit fetaost som låg i kylen och lite smarrig créme fraiche och kryddor så blev det en magisk röra till bakad potatis. Majs- och champinjonröra med fetaost – Nomnomnom!

Bakad potatis med majs- och champinjonröra

Bakad potatis med majs- och champinjonröra (1 port)

Ingredienser
100 g grillad majs
75 g grillade champinjoner
50 g fetaost
1 dl créme fraiche
0,5-1 tsk sriracha
Örtsalt
1 stor bakpotatis
En klick smör (gärna kryddsmör, mer restfest!)
Sallad
Pumpakärnor

Gör såhär
Gör potatisen i micron. Tvätta potatisen. Lägg potatisen på en tallrik och picka hål med potatissticka på båda sidor. Ställ in tallriken i micron och sätt på full effekt 7-12 minuter beroende på storlek. Vänd på potatisen efter halva tiden.
Skär champinjonerna i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med majsen. Värm snabbt i micron. Tillsätt sedan fetaost, créme fraiche och sriracha. Smaka av med örtsalt, svartpeppar och cayennepeppar.
Skär ett kryss i potatisen och öppna upp den. Lägg i en klick smör och lägg i röran. Toppa med pumpakärnor och servera med sallad.


För dig som vill ha mer grillinspiration:

9 sallader till grillat

Grillad laxsida med salsa verde

Grillad picanha med färskoströra och rostad potatissallad

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a