fbpx
Hej hopp!
Hoppas ni hade lika mysigt fredagsmys som vi hade med tacos, Let’s Dance och slappande i soffan. Idag har jag fixat lite hemma och legat ute på gräset och latat mig.
Nu tänkte jag bjuda på ett lite fuskigt recept då jag använde mig av köpt skagenröra som jag bara kryddade på lite men ibland orkar man inte göra sin egen. Jag tycker att det finns märken som är helt okej om man kryddar på dem med mer salt, svartpeppar, cayennepeppar, citron och dill. Denna gång serverade jag skagenröran till bakad potatis och machésallad.

När jag skulle göra potatisen satte jag ugnen på 225 grader. Jag tog sedan den tvättade potatisen och naggade hål i dem med en gaffel och sedan la jag in dem i folie och in på gallret i ugnen. Efter ca 40 min tog jag bort foliet och lät dem ligga på i ugnen 30 min till. Hur länge dem behöver vara inne beror på storleken men räkna på minst 1 timme och mer om det är stora potatisar. När potatisen var klar (känn med sticka) tog jag ut dem ur ugnen och skar ett kryss på varje potatis. Tryck sedan på potatisens sidor (med grytlapp emellan) så att den ”öppnar upp sig”. Lägg på en klick smör om så önskar, krydda med salt och svartpeppar och lägg sedan på skagenröra. Servera med rom, dill, citron och sallad. Mums!

3 svar

    Mentions

  • 💬 Bakad potatis med champinjoner och ajvar • SandraCallermo.se
  • 💬 Bakad potatis med tonfiskröra • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b