Maillista

Gillar du bakad potatis? Jag älskar det och gillar att äta det till lunch när det går så smidigt att göra den i micron. När jag kikar i mitt bloggarkiv så kan jag konstatera att jag har lagat en hel del bakad potatis genom åren. Min favorit är helt klart med skagenröra men sen är det såklart kul att variera. man kan även göra bakad sötpotatis om man, liksom jag, älskar sötpotatis. Denna gång fick det bli bakad potatis med tonfiskröra. En klassiker.

Bakad potatis med tonfiskröra

Bakad potatis med tonfiskröra

Röran går snabbt att blanda ihop och jag älskar mycket cornichoner i som ger krisp och god smak. Och så en blandning av yoghurt och majonäs och självklart rödlök. Och lite sting från sriracha! Gottigott! Och om du vill göra den mjölkfri går det såklart utmärkt att använda mjölkfri yoghurt eller créme fraiche.

Vill du ha fler recept på bakad potatis? Här kommer en hel del inspiration!

Bakad potatis med tonfiskröra

Bakad potatis med tonfiskröra (1 port)

Ingredienser
1 bakad potatis
1 burk tonfisk
0,5 liten rödlök
1 dl hackade cornichoner
0,75 dl tjock yoghurt (ev. vegansk)
1 msk majonnäs (ev vegansk)
Sriracha
Pressad citron

Gör såhär
Gör gärna potatisen i micron. Tvätta potatisen. Lägg potatisen på en tallrik och picka hål med potatissticka på båda sidor. Ställ in tallriken i micron och sätt på full effekt 7-10 minuter beroende på storlek. Vänd på potatisen efter halva tiden.
Skala och hacka rödlöken och lägg i en bunke tillsammans med avrunnen tonfisk. Hacka cornichoner och blanda ner tillsammans med yoghurt och majonäs. Smaka av med salt, svartpeppar, sriracha och pressad citron.
Skär ett kryss i potatisen, salta och fyll med tonfiskröra. Servera med sallad.

Bakad potatis med tonfiskröra

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a