fbpx

Jag har alltid gillat bakad potatis. När jag är iväg med mamma och syrran väljer vi ofta det till lunch. Bakad potatis med skagen och sallad. Så himla gott! Med mycket smör, salt och peppar och gärna lite pressad citron på toppen. Jag gillar skalet så jag äter gärna med sked först och gröper ur en del men sen äter jag upp allt med kniv och gaffel. Men David tycker inte att bakad potatis är någon hit. Han vill aldrig ha det till middag och jag kan verkligen vara sugen på det så jag brukar passa på när han inte är hemma eller så gör jag det till lunch 😉

Men för att variera den klassiska bakpotatisen med skagen så gör jag bakad sötpotatis ibland istället. Den är väldigt gott och passar med många olika toppings. Den här gången fick det bli med hummus, majs och en klick créme fraiche. Svårare än så behöver det inte vara. Ett tips när du ändå gör hummus är att göra dubbel sats. Är så gott att ha hemma i kylen och passar som sås, som mellis med en bit bröd eller varför inte vända ihop med lite pasta (min hummuspasta hittar du här). Nomnomnom!

Bakad sötpotatis med hummus och majs (1 port)

Ingredienser
1 sötpotatis

1-2 dl hummus
Créme fraiche
Majs
Sallad

Gör såhär
Stick flera hål i sötpotatisens med en potatissticka. Lägg in i mikron på full effekt 10-15 minuter beroende på hur stor den är. Vänd på den då och då.
Under tiden kan du göra hummusen.
När potatisen är klar kan du skära upp den, lägg i en smörklick och servera med hummus, créme fraiche och majs samt sallad.

Ett svar

  1. Sandra Callermo

    Letar du efter recept på en snabb lunch? Här hittar du pasta, soppa, bakad potatis, omelett, sallad och mycket annat. Smaklig spis!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b