Måndagspepp! Vilken vacker morgon <3 svalt och friskt och så vacker sol. En bra start på veckan!

Nu ävntar en kortvecka på jobbet. är ledig torsdag och fredag och ska njuta av sportlov. Vi åker till landet med syrran och hennes familj så det blir 4 dagars skidåkning. Davids föräldrars landställe ligger 40 minuter från Hassela så det är lagom skidåkning för oss. Vi kommer ju vara fyra barn i åldrarna 1, 3, 5 och 7 så det blir mycket barnbacke. Mila ska testa skidor för första gången (hon fyller 2 år i juni) så det ska bli kul att se. Hon är en modig tjej men också väldigt bestämd. Så förhoppningsen är att hon är bestämd på att lära sig åka skidor och inte tvärtom 😉 Haha!

Bakad sötpotatis med hummus och marinerade bönor

Dagens recept blir så klart ett vegetariskt middagtips. Numera äter vi vegetariskt flera gånger i veckan men det är ofta inte recept som hamnar här. David lagarvardagsmaten och dessutom är det än så länge så mörkt vid 17.30 när vi åter så blir inga bra bilder.

Jag älskar bakad sötpotatis och har flera recept på det på bloggen. Idag blir det en variant i form av bakad sötpotatis med hummus och marinerade bönor. Perfekt snabblagad mat eftersom vi ofta har hummus i kylen. Här är receptet!

Bakad sötpotatis med hummus och marinerade bönor

Bakad sötpotatis med hummus och marinerade bönor (2 port)

Ingredienser
2 sötpotatisar
1,5 dl gröna ärtor
1,5 dl sojabönor
5 soltorkade tomater
1 tsk pressad lime
1 tsk olivolja

Hummus:
3 dl kokta kikärter
1 msk tahini (sesampasta)
2 vitlöksklyftor
2 msk pressad citron
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin

Sallad

Gör såhär
Nagga hål i sötpotatisarna och lägg på en tallrik och kör i mikron ca 7-10 minuter på full effekt (vänd efter halva tiden).
Gör hummusen. Mixa alla ingredienser till en slät smet och smaka av med salt och ha eventuellt i vatten för tunnare konsistens.
Koka upp saltat vatten. Lägg ner ärtor och bönor och låt koka 2 minuter. Häll sedan av vattnet och skölj snabbt med kallt vatten. Blanda sedan med strimlade soltorkade tomater, pressad lime och olivolja. Krydda med salt och svartpeppar.

Bakad sötpotatis med hummus och marinerade bönor

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.