Maillista

Jag vill bara berätta att jag är med i en bakutmaning hos Niiinis där jag tävlar med mina cupcakes som jag bakade till bloggens födelsedag! Jag skulle bli jätteglad om ni vill gå in och rösta på mig (bidrag nr 8) och mina chokladcucakes med hallon. Röstningen pågår till fredag!

Här är receptet igen:

 

Chokladcupcakes med hallonfrosting (12 st)

Ingredienser
175 g smör
100 g mörk choklad
100 g mjölchoklad
4 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
150 g hallon (färska eller frysta och tinade)
 
Hallonfrosting:
50 g frysta, tinade hallon
300 g färskost
0,8 dl florsocker
1 dl vispgrädde
Hallon till garnering
 
Muffinsformar
 
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och smält på svag värme tillsammans med smöret. Rör till en jämn smet och ta sedan av från värmen och låt svalna något.
Vispa upp äggen med strösockret. Rör ner chokladsmöret.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Blanda ner i chokladsmeten och rör till en jämn massa.
Fördela smeten i muffins formar (gärna ställda i en muffinsplåt). Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 minuter. Låt svalna.
Gröp ut lite av inkråmet ur varje cupcake. Ta hälften av inkråmet och smula sönder det grovt i en bunke. Mosa hallonen och blanda med det smulade inkråmet. Fyll varje cupcake med hallonröra.
Hallonfrosting: Mixa hallonen fint med stavmixer. Använd elvisp för att vispa samman hallonpuré, färskost och florsocker i en bunke. Tillsätt vispgrädden lite i taget. Fortsätt vispa till en fluffig frosting. Spritsa eller klicka toppingen på muffinsen. Garnera med hallon.
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a