Godmorgon! Jag är en riktig frukostmänniska och en sak jag alltid har hemma är granola. Jag älskar att testa göra nya granola och hitta nya favoriter. För mig ska en granola vara krispig, kryddig och gärna med någon sötning. Jag har testat många olika recept genom åren (ni hittar tips längre ner i inlägget) och på senaste tiden har jag sötat mycket med dadlar. Men så häromveckan så hittade jag ett recept hos Snacks by Caroline på banangranola och blev nyfiken att testa. Så granolan sötas med banan och sen kan du ha i lite vad du tycker.

Banangranola med kanel

Eftersom jag äter glutenfritt så är denna naturligt glutenfri och innehåller bland annat quinoaflingor och boveteflingor. Och så kanel och kardemumma förstås för det älskar jag! Här serverade jag granolan med yoghurt och färska jordgubbar. Mums <3

Banangranola med kanel

Ingredienser
6 dl havregryn (ev. glutenfria)
2 dl boveteflingor
2 dl quinoaflingor
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
0,5 dl sesamfrön
2 msk kanel
2 msk kardemumma
Ett par nypor salt

3 mogna bananer
2,5 dl kallt vatten
0,5 dl rapsolja

Gör såhär
Sätt på ugnen på 150 grader. Blanda ihop havregryn, boveteflingor, quinoaflingor, solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrön, kanel, kardemumma och salt i en bunke.
Ta fram en ny bunke och lägg i bananer, vatten och rapsolja och mixa slätt med en stavmixer. Blanda ihop banansåsen med de torra ingredienserna så allt fördelas jämnt. Strö ut blandningen på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda i ugnen 60 minuter och byt plats på plåtarna då och då om du inte har varmluftsugn. Efter halva tiden kan du sänka värmen till 100 grader och rör om då och då.
När 60 minuter har gått kan du kolla så den torkat helt annars kan det rostas lite till. Stäng sedan av ugnen och låt gärna stå på eftervärme.

Banangranola med kanel


Fler recept på granola:

Glutenfri chokladgranola

Granola med linser och dadlar

Granola med jordnötssmör och tranbär

Granola med hallon och fläder

1

3 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.