Lördagsmorgon och inget planerat än på några timmar. Så skönt! Vaknade vid 9 och har mornat mig i sängen ett bra tag nu till frukostdags. Såhär på helgen är det trevligt med lite mer rejäl frukost och gärna “lagad” frukost om du frågar mig. Förra helgen gjorde jag dessa bananpannkakor som jag serverade med äppelbitar och kanelkvarg. En bra start på dagen!

 

Bananpannkakor med äpple och kanelkvarg (2 port)

Ingredienser
2 bananer
2 ägg
1 dl havregryn
En nypa salt
0,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
0,5 äpple
1,5 äpplen
2 dl kvarg
1 tsk kanel
Gör såhär
Mosa bananerna och vispa ihop med ägg. Ha sedan i havregryn, en nypa salt, kanel, kardemumma och ett halvt rivet äpple. Hetta upp en stekpanna med smör och stek pannkakorna så de får en fin färg på båda sidor. Skär 1,5 äpple i tärningar. Blanda kvargen med kanel och servera till pannkakorna med äppelbitarna.
 
0

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.