Här hemma går det åt mycket banan. Ofta äter Noel det till frukost och mellis och jag har det i yoghurt på morgonen eller i en smoothie. Så det inhandlas mycket bananer men ibland hinner de bli lite för bruna för min smak och då brukar jag passa på att göra bananpannkakor. Det är ju så gott och passar utmärkt på de mjuka, lite övermogna bananerna. Jag gör ofta samma grundrecept men varierar toppingen. Den här gången fick det bli hallon, banan och mandelsmör och det blev en ljuvligt god kombination. Nomnomnom!
Bananpannkakor med hallon, banan och mandelsmör (1 port)
Ingredienser
1 stor banan
2 ägg
1 msk fiberhusk
En nypa salt
Hallon
Banan
Mandelsmör
Gör såhär
Mosa bananen med en gaffel och vispa ihop med ägg, fiberhusk och salt. Låt stå några minuter.
Hetta upp lite smör eller olja i en stekpanna och fördela ut smeten i små plättar och stek på medelvärme så de får fin färg på båda sidorna. Servera med hallon, skivad banan och mandelsmör.