Idag är det fettisdagen vilket innebär semlor! Jag har redan ätit flera semlor i år och ikväll blir det semmelmys hemma hos mamma. Och som utlovat tänkte jag dela med mig av mitt tredje och sista frukostrecept med smak av semla. De två första var ju en semmelgröt samt en vaniljchiapudding med kardemumma och rostad mandelmassa. Och den här gången blir det bananpannkakor med kardemumma som serveras med mandelsmör och grädde. Jag försökte även skapa en semla när jag la upp pannkakorna. Snyggt och gott!

Bananpannkakor med kardemumma, mandelsmör och grädde

Bananpannkakor med kardemumma, mandelmassa och grädde (1 stor port)

Ingredienser
1 stor banan
2 ägg
1 msk fiberhusk
1 tsk kardemumma
En nypa salt

0,5 dl mandelsmör
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär
Mosa bananerna och vispa ihop med ägg. Ha sedan i fiberhusk och kardemumma samt en nypa salt. Hetta upp en stekpanna med smör och stek pannkakorna så de får en fin färg på båda sidor. Gör en minipannkaka också som får agera toppen. Vispa grädden med vaniljsocker. Varva pannkakor med mandelsmör och avsluta med en rejäl klick vaniljgrädde och minipannkakan. Snöa över florsocker.

0

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.