Igår skulle vi åka till IKEA för att beställa vårt nya kök till huset. Vi har redan varit där två gånger och fått hjälp att rita köket och fixa så skulle bara göra ett par små ändringar och sen beställa men det tog längre tid än beräknat så många timmar senare klev vi innanför dörren hemma och lagade lördagsmiddag. Sen hade vi myskväll blandat med renoveringsplanering – härligt!
Och idag fortsätter bestyren då vi ska kolla på färg och golv samt fortsätta undersöka marknaden för luftvärmepumpar. Puh! Fullt upp att förbereda husköp. Så innan vi kör igång tänkte jag att den rejäl frukost skulle vara på sin plats. Här kommer smarriga bananpannkakor med kryddigt äpple och vaniljkvarg.
Bananpannkakor med kryddigt äpple (1 port)
Ingredienser
1 banan
2 ägg
1 msk fiberhusk
1 äpple
1 krm kanel
1 krm kardemumma
1 tsk strösocker
0,5 dl vatten
Vaniljkvarg
Gör såhär
Mosa bananen med en gaffel. Vispa hop med äggen och rör ner fiberhusk och en nypa salt. Låt stå några minuter.
Kärna ur och tärna äpplet. Lägg äpplet i en kastrull tillsammans med kanel, kardemumma, socker och vatten. Låt koka upp och småputtra några minuter tills vattnet kokat bort. Ställ sedan åt sidan och låt svalna medan du steker pannkakorna.
Hetta upp smör eller kokosolja i en stekpanna och klicka ut smeten i plättar och stek på båda sidor. Servera med äpplet och vaniljkvarg.