Jag tror många håller med mig när jag säger att våfflor, plättar eller pannkakor är en väldigt god helgfrukost. För att få det lite mer mättande så brukar jag servera mina med kvarg eller keso och några goda frukter eller bär. En annan favorit är med jordnötssmör och och skivad banan. Och visst kan man göra ett “vanligt” recept men jag gillar att göra bananpannkakor som är en lite nyttigare variant och dessutom mycket smarriga! De blir lite tjockare och kräver endast 3 ingredienser. Utmärkt att använda de bananer du har hemma som börjar bli bruna och tråkiga, då blir de som bäst! Till den här frukosten smaksatte jag keson och serverade med syrliga vinbär.
Nu blir det heldag på Skansen med kusingänget!
Bananpannkakor med vaniljkeso och svarta vinbär (2 port)
Ingredienser
2 bananer
2 ägg
1 dl havregryn
En nypa salt
Vaniljkeso:
2 dl keso
2 tsk vaniljsocker
Svarta vinbär
Gör såhär
Mosa bananerna och vispa ihop med ägg. Ha sedan i havregryn och en nypa salt. Hetta upp en stekpanna med smör och stek pannkakorna så de får en fin färg på båda sidor.
Blanda keso med vaniljsocker. Servera pannkakorna med keson och bären.