I veckorna äter jag oftast samma frukost och jag är en periodare. Just nu är det två kokta ägg samt en skål med fil, skivad banan och massa kanel. Men när det kommer till helgen så gillar jag att variera och lyxa till det lite. Ibland blir det äggröra med bacon, ibland något smarrigt bröd med goda pålägg men sen är ju även bananpannkakor en favorit. Fluffiga pannkakor som endast består av banan och ägg (samt en nypa salt) blir magiskt goda och en frukost du står dig bra på. För den som vill ha de ecxra fluffiga kan jag rekommendera 1 msk fiberhusk i, då reser de sig fint och rinner inte ut så mycket.

Sen är det i alla fall bara att blanda ihop kvargen och blanda med bär och servera. Svårare än så behöver det inte vara, Varsågoda!

Bananpannkakor med vinbärskvarg Bananpannkakor med vinbärskvarg

Bananpannkakor med vinbärskvarg (1 port)

Ingredienser
1 stor banan
2 ägg
En nypa salt

1 dl vaniljkvarg
1 dl svarta vinbär

Gör såhär
Mosa banan med en gaffel och vispa ihop med ägg och en nypa salt. Hetta upp en stekpanna med lite olja eller smör och klicka ut smeten i plättar. Stek på medelvärme på båda sidor. Blanda ihop kvarg med vinbär och servera med pannkakorna.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.