Hipp hipp hurra! Idag fyller bloggen 5 år. Wihoooo! Tänk att det gått så snabbt. För fem år sedan pluggade jag i Uppsala och tyckte jag ville börja med något nytt, något kreativt och vips så har jag startat Sandras matkrypin. Sedan den dagen har mitt matintresse skjutit i höjden och jag älskar bloggen. Numera har jag ju till och med ett eget företag och har bloggen som business, inte bara hobby. Det känns så roligt och jag hoppas ni vill fortsätta följa med på resan och se vart den tar vägen.

Och för att fira har jag gjort en bananpannkakstårta som också får bli det vegetariska receptet för den här veckan. Hälften vanliga och hälften med choklad och sen är det bara börja bygga tårta. Mycket smarrigt och funkar lika bra som frukost, lunch eller till och med middag. Mumsigt värre!

Bananpannkakstårta med choklad, vanilj och jordgubbar  Bananpannkakstårta med choklad, vanilj och jordgubbar

Bananpannkakstårta med choklad, vanilj och jordgubbarBananpannkakstårta med choklad, vanilj och jordgubbar (2 port)

Ingredienser
2 bananer
4 ägg
2 msk fiberhusk
0,5-1 msk kakao
En nypa salt

Vaniljkvarg
Jordgubbar

Gör såhär
Mosa bananerna i en skål och blanda ihop med äggen. Rör sedan ner fiberhusk och en nypa salt. Låt stå 3 minuter. Ta undan hälften av smeten och blanda med kakaon. Hetta upp smör eller kokosolja i en stekpanna och klicka ut smeten i plättar och stek på medelvärme tills de får fin färg på båda sidorna. Stek nästa omgång. När du stekt både de vanliga pannkakorna och de med choklad så är det bara börja bygga tårtan. Varva med kvarg, skivade jordgubbar och mosade jordgubbar.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.