Maillista

Våren närmar sig och jag drömmer om en grönskande trädgård, varma sommardagar och somriga bär. Jag har även börjat planera årets sådd och har beställt frön. I år blir det t ex rädisor, druvgurka, tomat, örter och ett gäng olika blommor. Och jag läääängtar så mycket till färska bär som jag njuter mycket av på sommaren. Men om man har svårt att vänta så är det ju perfekt att tömma frysen från förra årets bär. Och då kan jag rekommendera denna smarriga bärgazpacho. Sommar i ett glas som funkar utmärkt att servera året runt då frysta bär får utmärkt. Jag smaksatte denna med lime och mynta och toppa med lite vegansk vaniljyoghurt. Muuuums! Om du vill kan du ven krossa några kakor uppepå för lite crunch.

Bärgazpacho med vaniljyoghurt

Bärgazpacho med vaniljyoghurt (6 port)

Ingredienser
200 g frysta röda vinbär
200 g frysta blåbär
200 g frysta hallon
1-2 lime
3 msk råsocker
3-4 dl vatten
20 myntablad

2 dl vegansk yoghurt
1 msk vaniljsocker

Gör såhär
Häll halvtinade bär i en blender tillsammans med cest och saft från limen, rörsocker, vatten och mynta. Mixa slätt och späd med vatten till önskad konsistens. Rör ihop yoghurt med vaniljsocker. Häll gazpachon i glas och lägg i en klick vaniljyoghurt.


Fler härliga bärrecept:

Vinbärsrutor med kanel – glutenfria och veganska!

Björnbärspaj med hallon och vaniljyoghurt

Knäckig blåbärspaj utan gluten och mjölk

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a