fbpx

Idag tänkte jag ge er ett nytt barnmatsrecept. Mila får oftast hemlagad mat när vi äter hemma och när vi är iväg så har jag oftast med färdigköpt mat. Det är smidigt att alltid ha i skötväskan eftersom den kan vara i rumstemperatur.

Det är roligt att laga egen barnmat eftersom man enkelt kan variera rätter, smaker och kryddor. Jag vill gärna att barnen får smaka varierad mat och lära sig tycka om olika smaker. Noel älskar broccoli så häromdagen gjorde jag broccolisoppa till oss och då gjorde jag även en variant till Mila. Hon älskade den!

Mila är snart 1 år och hon tycker om denna. Jag har skrivit att detta blir 8 portioner men det är ju såklart olika. Och beroende på om man äter bara soppan eller som jag kompletterar med pasta och bönor till.

För dig som vill läsa mer om att göra egen barnmat kan du läsa detta inlägg.

Broccolisoppa barn

Det är en enkel broccolisoppa med linser, timjan, potatis och morötter. Mycket näring, grönsaker, protein och smak. Just nu är Mila i en period då hon verkligen gillar att få äta med händerna så jag började med att ge henne denna och sen fick hon lite makaroner och bönor att plocka med efter. Om man vill kan man ju lägga ner sånt i soppan om man har ett barn som föredrar det. Soppan ser jag helt enkelt som en bra bas!

Broccolisoppa barn - med linser

Broccolisoppa med linser (8 port)

Ingredienser
4 potatisar
2 morötter
250 g broccoli
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl gröna linser
1 tsk torkad timjan
1 liter vatten
1 dl grädde
0,5 dl rapsolja

Gör såhär
Skala och hacka potatis, morötter, lök och vitlök. Strimla broccolin. Lägg allt i en kastrull tillsammans med gröna linser och vatten. Låt koka upp och puttra under locka ca 15 minuter. Mixa sedan slätt och tillsätt grädde och rapsolja.
Servera sedan med bönor, majs, makaroner, ris eller annat.

Broccolisoppa med linser

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b