fbpx

Jag har tidigare publicerat en del barnmat på bloggen när Noel var liten. Jag tycker det är jul att göra egen barnmat och dessutom är det mer ekonomiskt än att köpa de färdiga burkarna. Det är bra innehåll i burkarna så jag tycker absolut man kan köra på de men jag är lite för snål 😉 Dock har vi alltid ett gäng köpta burkar hemma också för de är perfekta att ha med sig då de inte behöver vara kylda. Så Mila får en del köpta burkar och en del hemlagat (guide till hemlagad barnmat), det funkar bra för oss.

Häromveckan gjorde en omgång barnmat i form av pasta med köttfärssås. Jag tog lite av det vi har hemma så det blev med lite morötter, champinjoner och oregano. Nu har Mila börjat förstå grejjen med mat och den här blev en succé.

Barnmat: Pasta med köttfärssås

Barnmat: Pasta med köttfärssås (från 6 mån)

Ingredienser
0,5 dl rapsolja
1 liten röd lök
2 morötter
2 champinjoner
200 g köttfärs
2 msk tomatpuré
2 dl krossade tomater
1 dl vatten
1 msk oregano
3 dl kokt pasta

Gör såhär
Skala och hacka löken. Skala och riv morötterna. Riv champinjonerna. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, morötter, champinjoner och nötfärs på medelvärme några minuter. Tillsätt sedan tomatpuré, krossade tomater, vatten och oregano. Låt allt puttra ihop 10 minuter. Under tiden kan du koka pastan om du inte har den klar. Pasta får gärna vara överkokt.
Rör ner pastan i köttfärssåsen och mixa slätt.

Barnmat: Pasta med köttfärssås

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b