Mila har nu hunnit bli 8 månader och jag tänkte inleda det här inlägget med att berätta lite om hennes utveckling på senaste tiden:

– Förra veckan knäckte hon koden och började åla helt plötsligt när vi var på öppnis. Hon har länge ålat runt och bakåt men inte kunnat ta sig framåt, dit hon vill. Nu drog hon sig kontrollerat framåt och hon blev så glad och förvånad över sin insats.

– Samma dag knäckte hon även krypkoden. Så hon började åla och krypa på samma dag! Nu övar hon dagligen på att krypa och hon gillar det.

– Hon vill gärna ställa sig mot saker men lyckas inte dra sig upp. Det här har hon nog hållt på med ungefär en månad men hon lyckas ännu inte. Om man ställer henne vid t ex ett bord lir hon jätteglad och vill stå men hon tar sig inte upp själv.. ännu.

– Hon sover 2 gånger per dag och då är det ofta en lång och en kort gång, ca 3-4 timmar totalt. Sen somnar hon på kvällen runt 20 och sover till 05 då hon vill amma. Då somnar hon om till ca 7. Så nästa steg blir att ta bort amningen helt, det är bara den på natten vi har kvar nu.

– Hon älskar att nypas och det gör så ont. Hon tar tag i hud vart än hon når och så griper hon sig fast. Det kan vara armen, magen eller gärna näsan.

Mila äter ibland samma mat som vi gör men ofta så förbereder jag en rejäl laddning till henne lite då och då så det alltid finns burkar i frysen med några olika rätter. Jag försöker laga både fisk, vegetariskt och kött så hon får varierad mat. Och självklart olika kryddningar, örter osv. Den här quinoagrytan funkar fint från 8 månader. Jag har satt den åldern eftersom det var ungefär då Mila började acceptera bitar och i denna är det hela majkorn. När jag använder majs i hennes mat brukar jag använda fryst majs så det inte är tillsatt salt i majsen.

Barnmat- vegetarisk quinoagryta

Quinoagryta med broccoli och majs (10 port)

Ingredienser
100 g broccoli
150 g palsternacka
300 g morötter
2 dl quinoa
1 msk torkad dragon
0,5 dl grädde
0,5 dl rapsolja
2 dl fryst majs
En näve persilja

Gör såhär
Skala palsternacka och morötter och riv grovt. Riv broccolin. Lägg quinoa i en kastrull och tillsätt vatten (enligt anvisning). Koka under lock ca 15 minuter. Tillsätt sedan broccoli, palsternacka och morötter och tillsätt eventuellt lite mer vatten och låt koka 5 minuter till. Mixa grovt och tillsätt sedan dragon, grädde, olja, majs och hackad persilja.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b