Maillista

Det blev en rivstart på jobbet den här veckan så jag har inte hunnit med allt annat. Men det är skönt att vara igång igen och vardagen rullar på. Dessutom nedräkning till semester som är i februari, det blir härligt med sol och bad med familjen.

Nu var det alldeles för länge sen jag hade ett efterrättsrecept på bloggen så vad sägs om en härlig bärpaj med både nötter, kokos och choklad. Serveras såklart med vaniljglass!

DSC_0115  bärpaj  DSC_0083

Bärpaj med nöt- och kokostäcke och choklad (6 port)

Ingredienser
250 g hallon
250 g svarta vinbär
1 msk potatismjöl
3 msk rörsocker

1 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
50 g smör
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
2 dl valfria frön och nötter (jag hade melonkärnor, pumpakärnor, hasselnötter och mandlar)
0,75 dl agavesirap
70 g mörk choklad

Vaniljglass

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Smöra formen. Blanda ihop vinbär med potatismjöl och socker och häll i formen. Hacka nötterna. Blanda nötterna med vaniljpulver, kanel, kardemumma, smör, mandelmjöl, kokosflingor och agavesirap och strö över bären. Hacka chokladen och strö över. Sätt in i ugnen ca 15-20 minuter.

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a