fbpx

Det är något speciellt med en riktigt god bärpaj. Syrliga och söta bär som täcks av ett krispigt täcke. Mums! Jag gillar när pajdegen (jag brukar göra smuldeg) blir krispig och god i ugnen. Jag baserar gärna degen på havregryn och sen tillsätter jag ofta nötter då det ger mer smak och karaktär till pajen.

Tillbehör till bärpajen

Det råder delade meningar vad som är det perfekta tillbehöret till din bärpaj. Det klassiska är ju vaniljglass eller vaniljsås. Eller bara en klick grädde. Men min favorit är nog att göra en egen vaniljyoghurt. Då blir det inte lika sött men ändå något gott som kompletterar pajen. Jag brukar ta turkisk yoghurt och röra ner lite vaniljpulver och honung efter smak. Gottigott!

Hur mycket socker?

En annan fråga är ju hur mycket socker man ska ha på bären. Såklart beror det på hur söte bären är i sig själva. Jordgubbar är t ex väldigt söta och behöver inget tillsatt socker tycker jag men vinbär eller krusbär blir godare att balanseras upp av lite socker. Sen beror det ju såklart på hur söt pajdegen är. Jag tycker ofta degen brukar räcka som sötning men det är ju en smaksak.

9 recept på bärpaj

Såhär kommer ett gäng recept som jag älskar!

Jag inser att jag saknar recept på jordgubbspaj på bloggen men då kan jag tipsa om det här inlägget med massor av härliga jordgubbsrecept från olika bloggare.

Bärpaj - Nektarin- och hallonpaj

Nektarin- och hallonpaj

Krusbärspaj med knäckigt toscatäcke

Knäckig krusbärspaj med toscatäcke

Bärpaj - rabarberpaj med svarta vinbär

Rabarberpaj med svarta vinbär

Bärpaj med nöt- och kokostäcke med choklad

Bärpaj med nöt- och kokostäcke med choklad

Kryddig äppelpaj med blåbär

Kryddig blåbärspaj med äpple och hasselnötter

Hallonpaj med vit choklad

Hallonpaj med vit choklad och kardemumma

Mina bästa recept på bärpaj - saffranssmulpaj

Saffranspaj med svarta vinbär och kardemummaglass

Goda bärpajer - Krusbärspaj med mandel

Krusbärspaj med kardemumma och mandel

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b