I samarbete med Gårdssällskapet
Då var det lördag igen och dags för nytt recept. Numera kan man även beställa kyckling i Stamkundslådan hos Gårdssällskapet så här kommer ett smarrigt kycklingrecept. Och kom ihåg att du hittar alla mina Gårdssällskapet-recept både här och på deras hemsida.
Så dagens recept är en supersmarrig basilikagnocchi som toppas med saftig kycklingfilé och brynt citronsmör. Smarrigt värre!
Basilikagnocchi med kyckling och brynt citronsmör (2 port)
Ingredienser
320 g kycklingfilé
500 g gnocchi
0,5 aubergine
1 tomat
1 stor vitlöksklyfta
50 g fetaost
0,5 kruka basilika
25 g smör
1 msk pressad citron
Gör såhär
Sätt på ugnen på 125 grader. Dela kycklingen på hälften (på längden). Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingen runtom och krydda med salt och svartpeppar. Lägg i en ugnssäker form och sätt i en termometer och ställ in i ugnen tills innertemperaturen är 58 grader.
Tärna auberginen och tomaten. Finhacka vitlöken. Finhacka basilikan. Koka gnocchin i saltat vatten enligt anvisning. Häll av vattnet. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs auberginen 2 minuter innan du tillsätter gnocchin och vitlöken och låt fräsa några minuter till. Vänd ner basilika och tomat och låt bli varmt.
Bryn smöret och tillsätt sedan pressad citron.
Skiva upp kycklingen. Servera kycklingen med gnocchin och det brynta smöret.