Sen jag började äta glutenfri kost så kan jag sakna en del gryner i matlagningen såsom matvete, bulgur och couscous. Men det finns ju såklart alternativ och en av de jag äter oftast är quinoa. i den här rätten får den sällskap av en matig kycklinggryta med både blomkål, oliver och basilika. Inte den färggladaste maten men väldigt god vill jag lova!

DSC_0055

Basilikakyckling med oliver (4 port)

Ingredienser
4 port quinoa
0,5 citron
1 kruka basilika
1 röd lök
600 g kycklinglårfilé
2 dl vispgrädde
3 vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
1 msk balsamvinäger
En skvätt soja
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 dl svarta oliver
150 g blomkål

Gör såhär
Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Grovhacka basilikan. Dela ner blomkålen i små buketter. Skala och hacka rödlöken. Dela ner kycklingen i lite mindre bitar. Hetta upp en gryta med smör och fräs kycklingen tillsammans med lök och pressad vitlök. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt grädde, dijonsenap, balsamvinäger, soja, vatten och buljongtärning. Låt koka utan lock ca 10 minuter. Red eventuellt av grytan med maizena. Rör ner cest och saft från citronen, blomkål, oliver och basilika. Servera grytan med quinoa.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b