Undrar hur många liter bea jag har ätit i mitt snart 25-åriga liv. Jag älskar verkligen bearnaise och extra lyxigt är det såklart när det är mammas hemgjorda. Det blev vi bjudna på för att tag sedan och det var fest i munnen. Så otroligt gott! Till bearnaisesåsen serverades lammfilé och ett krämigt mos och grillad tomat. Till förrätt gjorde vi toast med brieost och marmelad (pumpa och tomat) som vi gratinerade i ugnen, enkelt och jättegott!

 

 

Bearnaisesås
Ingredienser
6 äggulor
0,5 tsk salt
1-2 msk vitvinsvinäger
En nypa svartpeppar
220 g smör
Dragon
Gör såhär
Häll äggulor, salt, svartpeppar och 1 msk vinäger i en mixer. Smält smör i en kastrull. Kör mixern i två sekunder. Häll i smöret i en tunn stråle medan du kör mixern. Ta inte i det sista mjölkliknande smöret. Blanda ner dragon och smaka av med salt, svartpeppar och vinäger.
0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.