Maillista

Till att börja med vill jag berätta att jag numera har ett samarbete med en digital hästtidning där jag har med ett recept i deras del om livsstil och mat. Receptet är tidigare publicerat på bloggen. Det är väldigt roligt att fler får ta del av mina recept och jag hoppas kunna sprida lite mer matglädje och inspiration. Här är länken till senaste numret för er som är nyfikna. 
 
I tisdags fyllde mannen år och det firade vi på Gröna Lund med 7-kamp och middag. Och i onsdag fortsatte firandet men då med min familj. Det blev bad, drinkar, snacks, grillning, efterrätt och mys på altanen. En toppenkväll helt enkelt! Nu tänkte jag dela med mig av recept och bilder på vad vi hade till fördrink, snacks (sååå goda!) och sen en del av varmrätten. Resten kommer imorgon 😉

Bellini

Ingredienser
3 cl persikopuré
10 cl champagne
Persikopuré:
100 g persikor (utan kärna)
25 g socker
Gör såhär
Persikopuré: Dela persikor i fyra dela och ta bort kärnan. Mixa slätt i en blender och tillsätt sockret och rör om tills det löst sig. Sila och häll upp i en flaska.
Häll persikopuré i glaset och häll på skumpa. Alternativt häll flera portioner i en stor kanna. Rör försiktigt några varv så det blandar sig.

Ostgratinerade nachos

Ingredienser
Nachos
Ost
Hackad jalapeño
Tacosås
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg nachos på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en ostskiva på varje nacho och toppa med lite hackad jalapeño och tacosås. Sätt in i ugnen och ta ut när osten smält och nachosen börjar få lite färg.

Pico de gallo

Ingredienser
500 g tomater
4 salladslökar
0,5 röd lök
0,5 röd chili
1 lime
1 msk olivolja
1 kruka koriander
Gör så här
Skölj, skala, kärna ur och finhacka tomaterna. Ansa salladslökarna och strimla. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka chilin. Blanda tomat, salladslök, rödlök och chili tillsammans med skal och saft från limen, olivolja, salt och svartpeppar. Finhacka koriander och blanda ner.
0

3 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a