fbpx

I fredags hade vi 60-årsfest fr min svärfar som fyllde 60. Det blev ett lyckat event och så härligt att få ha det i vårt uterum. Och eftersom vi hade festen i fredags (vilket var hans födelsedag) så känns helgen lite längre. Igår kändes lite som söndag men så är det ju det idag. Lyyyx! Och idag tänkte jag passa på att ge er ett nygg vegetariskt middagstips i form av en belugalasagne!

Belugalasagne

Belugalasagne

Men som rubriken lyder vill jag även ge er ett vardagshack. Det snackas ju ofta om lifehack och jag gillar sånt som förenklar vardagen och här kommer ett sånt. När vi gjorde denna belugalasagne så gjorde vi rejält med tomatsås med linser och rotfrukter. En matig tomatsås med andra ord! Så det som inte fick plats i lasagne la vi i en burk i kylen och så hade vi en middag till. Dagen efter valde vi att lägga ner bönor i grytan och servera med ris och nachos. Så det blev en slags chili sin carne på samma bas men helt olika middagar. Hur bra?!

Chili sin carne

Med andra ord, tro inte att all tomatsåsen ska gå åt till lasagnen för då blir det lite oproportionerligt 😉

Belugalasagne

Alltså kolla osten 😉 <3  

Belugalasagne (8 port)

Ingredienser
2 stora gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 msk kanel
2 msk paprikapulver
3 msk torkad oregano
3 dl torkade belugalinser
4 frp krossade tomater(á 400 ml)
6 dl vatten
En skvätt soja
300 g rotselleri
2 morötter

500 g lasagneplattor
5 dl grädde
400 g riven ost

Gör såhär
Skälj linserna i kallt vatten. Skala och hacka lök och vitlök. Värm upp olja i en stor gryta och fräs löken så den mjuknar. Ha sedan i vitlök, kanel, paprikapulver och oregano. Låt allt fräsa ihop ett par minuter och tillsätt sedan linser, krossade tomater, vatten och soja och låt koka upp. Låt puttra under lock 20 minuter. Under tiden kan du skala och riva rotselleri och morötter och blanda ner i grytan snarast. Smaka sedan av grytan med salt, svartpeppar, cayennepeppar och pressad citron.
Sätt på ugnen på 225 grader.
Ta fram en stor ugnsform och lägg lite linssås i botten. Varva sedan med lasagneplattor, lite grädde och sås. Avsluta med linssås och sedan riven ost. Ställ in i ugnen ca 20 minuter så pasta är mjuk och den har fått fin färg.


Fler recept på vegetarisk lasagne:

Vegetarisk lasagne med keso

Bönlasagne med linser

Spenatlasagne med svamp och mozzarella

Kålrotslasagne med bönor och fetaost

3 svar

  1. Christina Hellmark

    Hej!
    Den här ska jag definitivt prova! Du skriver att den är mjölkfri men det står grädde i receptet. För vår del kan det kvitta men hur skulle du säga blir det bästa för att komma ”rätt” mot de som beskrivs som så smarrigt?

    PS Hittade hit efter att ha googlat på Plats chef 🙂

    Svara
    • Sandra Callermo

      Hej! Ja, du menar i en kommentar så står det. För receptet är inte mjölkfritt utan då får man byta ut grädde och ost. jag brukar använda alpro cooking oftast som grädde och när det gäller ost testar jag mig fram. Senast använde vi Oodlygood riven ”mozzarella” som uppskattades av dottern 🙂

      Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b