I lördags hade vi några vänner på lunch. Förut sågs vi ofta på middagar (på vardagar) men har kommit framtill att med allas olika liv och rutiner är helglunch perfekt. De jobbar ofta senare och vi har barn som inte kan äta middag alltför sent. Sen blir det lite bökigare med nattning och så. Så nu kom de hit och så hade vi en härlig lördagslunch. Jag lagade bibimbap med halloumi – en vegetarisk variant alltså. Jag gillar verkligen bibimbap då det är olika goda tillbehör och man kan anpassa efter tycke och smak. Och vad som finns hemma i kylen så passar utmärkt när du måste göra av med lite av varje 😉

Bibimbap med halloumi och rödkål

Denna gång hade vi rödkål som vi marinerade med lime och ingefära och så gurkan med sesamolja och frön. Sen rostad broccoli, stekt halloumi, kimchi, stekt ägg och srirachamajo. Barnen gillade inte alla tillbehör men smakade och hittade favoriter. Båda älskade halloumi så det får vi nog äta oftare 😉

Så nu tänkte jag ge er receptet på denna vegetariska bibimbap med halloumi. Muuuums!

Bibimbap med halloumi och rödkål

Bibimbap med halloumi och rödkål

Bibimbap med halloumi och rödkål (4-6 port)

Ingredienser
Limepicklad rödkål:
400 g rödkål
0,5 dl färskpressad limejuice
2 msk vitvinsvinäger
0,5-1 msk riven ingefära

Marinerad gurka:
0,5 gurka
1 msk risvinäger
2 tsk sesamolja
1-2 krm cayennepeppar
1 tsk svarta sesamfrön

5 dl fullkornsris
250 g broccoli
2 pkt halloumi (á 200 g)
4-6 ägg
Kimchi
Srirachamajo

Gör såhär
Koka riset enligt anvisning.
Sätt på ugnen på 200 grader. Dela ner broccolin i små buketter och strimla stammen. Lägg i en ugnssäker form och ringla över olja. Krydda med salt och svartpeppar och kör in i ugnen ca 10 minuter så broccolin blir rostad.
Rödkål: Strimla rödkålen fint och lägg i en bunke/skål. Tillsätt lime, vinäger och riven ingefära. Krydda med salt och svartpeppar. Massera kålen med händerna så den mjuknar. Låt den stå medan du gör klart det andra.
Gurka: Ta fram en skål och rör ihop risvinäger, sesamolja, cayennepeppar, svarta sesamfrön och salt. Ta en osthyvel och hyvla gurkan och blanda med marinaden.
Skär halloumin i tärningar. Ringa i lite olja i en stekpanna och hetta upp den. Lägg i halloumin och låt den få fin färg runtom (jag brukar ha på medel/högvärme). Lägg i en skål och ställ åt sidan.
Stek äggen i stekpanna med gulan rinnande.
Servera i skålar med riset i mitten och alla tillbehör runtom. Servera med kimchi och srirachamajonäs.

2

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.