En god bit kött, en fräsch sallad och en krämig sås – det är en riktigt smarrig fredagsmiddag om du frågar mig! Tar inte lång tid att laga och det blir jättegott. Jag tycker det är värt att köpa en god, svensk bit kött med bra kvalitet. Såsen till är så enkel att göra och blir god och passar till mycket. Varsågoda!
Biff med bulgursallad och örtkräm (6 port)
Ingredienser
6 port bulgur
2 askar körsbärstomater
70 g babyspenat
150 g sockerärtor
200 g fetaost
1 dl vinägrett
1,5 dl majonnäs
1,5 dl creme fraiche
Färska örter
6 st biffskivor
Gör såhär
Koka bulguren enligt anvisning (gärna med buljongtärning istället för salt). När den kokat klart kan du hälla på vinägretten och blanda runt. Låt svalna medan du förbereder det andra. Skär körsbärstomaterna i halvor eller kvartar. Strimla sockerärtorna. Tärna fetaosten. Blanda ihop bulguren med tomater, spenat, sockerärtor och fetaost.
Rör ihop majonäs med créme fracihe och hackade örter. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Grilla biffarna och servera med bulgursalladen och örtkrämen.
Hej!
Ser jättegott ut! Vad är det för vinägrett du använder?
/Åsa
Jag brukar göra lite olika från gång till gång men här är mitt grundrecept 🙂
https://sandracallermo.se/vinagrett/
Tack! 😊