Det är ju trendigt att byta ut en del av köttet mot grönsaker eller rotfrukter. Det finns alltfler sådana alternativ i kyldisken på mataffären och det kan absolut smaka okej men jag föredrar som ni vet att laga mat från grunden och själv byta ut en del kött mot växtbaserade alternativ. Men sen är det också så att jag hellre äter helt vegetariskt lite oftare så jag kan njuta av köttbiten när den väl ligger på tallriken. Men när man till exempel gör biffar eller kokar en pastasås tycker jag det passar utmärkt att dryga ut med lite grönsaker. I de här biffarna (som jag fått inspiration av från Madame Edith) blandas färsen med morötter och det blir jättegott. Jag serverade biffarna med en mustig tomatsås och pasta. En väldigt god middag!

Biffar med morot, pasta och tomatsås

Biffar med morot, pasta och tomatsås (5 port)

Ingredienser
5 port pasta
600 g blandfärs
1 liten gul lök
2 stora morötter
1 dl havregryn
1 ägg
1,5 dl mjölk
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
0,5 msk salt
2 krm svartpeppar
En näve persilja

Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 aubergine
2 burkar krossade tomater
1 msk balsamvinäger

Gör såhär
Börja med tomatsåsen. Skala och hacka löken och vitlöken. Skär auberginen i små tärningar. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök så det blir mjukt. Tillsätt sedan auberginen och låt fräsa 2 minuter till innan du har i krossade tomater, balsamvinäger, salt och svartpeppar. Låt puttra medan du lagar resten av maten.
Koka pastan enligt anvisning.
Skala och grovriv löken. Skala och finriv morötterna. Hacka persilja. Blanda havregryn med ägg, mjölk, sambal oelek, pressad vitlök, salt och svartpeppar. Låt svälla 10 minuter innan du blandar i färs, persilja, lök och morötter. Forma sedan till 10 biffar. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek biffarna några minuter på varje sida så de får fin färg och är genomstekta.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.