fbpx

I samarbete med Gårdssällskapet

Innanlår är en hel köttbit jag sällan köper. Oftast blir det tunna skivor i form av lövbiff men innanlåret kan även kallas oxstek eller nötstek och den färdiga rostbiffen man köper är ofta innanlår. Denna styckdetalj passar sig bäst att tillaga som stek och skivas tunt, till rullader eller som här i exempelvis en stroganoff. Köttet ska helst inte användas till grytor med lång tillagningstid då det kan bli hårt och tråkigt.

Den här biffstroganoffen blir väldigt smakrik med lök, paprikapulver, champinjoner, vin och annat smått och gott. Serveras med ett saftigt persiljeris.

 P4250272 biffstroganoff

Biffstroganoff med ris (6-8 port)

Ingredienser
6-8 port ris
900 g innanlår
2 gula lökar
2 tsk paprikapulver
3 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
0,75 dl tomatpuré
1,5 dl vitt vin
4 msk kalvfond
4 dl vatten
2 msk dijonsenap
2 dl smetana (eller créme fraiche)
1 kruka persilja

Gör såhär
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Finhacka persiljan och blanda ner majoriteten i riset. Spar lite för att strö över grytan.
Skär innanlåret först i tunna skivor och sedan i strimlor. Skala och hacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i mindre bitar.
Hetta upp en stekpanna med olja och fräs köttet i 2 omgångar runtom och krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver. Lägg över i en stor gryta och fortsätt med att fräsa och vitlök. När löken blivit mjuk, tillsätt tomatpurén och låt fräsa med en minut och lägg sedan över i grytan. Fräs sedan champinjonerna i stekpannan och fräs tills vätskan är borta och tillsätt i gryta. Tillsätt vin, fond, vatten och dijonsenap i grytan och låt puttra ca 10 minuter.
Blanda ner smetana eller créme fraiche och smaka av med salt och svartpeppar. Avsluta med att strö på persilja.
Servera med persiljeriset.

P4250273 biffstroganoff P4250214 biffstroganoff

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b