fbpx

Hoppas ni alla haft en mysig adventsmorgon. Vi var på 30-årsfest igår så vi kom i säng runt 3 inatt och morgonen har varit lite lagom seg. David gick upp nyss och jag har suttit i soffan och kollat Nyhetsmorgon samt ätit frukost och läst bloggar. Nu är det dags för lite bokföring (wiho!) och sen kommer Noel hem som varit med farmor och farfar på landet. Nu saknar jag honom så ikväll blir det kramkalas!

Jag kan tänka mig att en och annan av er är bjudna på adventsfikan och annat julmysigt och då tycker jag det här är en toppen present att ha med sig. En björnbärsmarmelad med lime och kanel som du fyller upp i glasburkar. Och den går fort att göra så du kan koka den nu och ha med dig en varm burk marmelad i eftermiddag. Sätt på ett fint snöre på burken så är du klar!

Björnbärsmarmelad med lime och kanel Björnbärsmarmelad med lime och kanel

Björnbärsmarmelad med lime och kanel

Ingredienser
1 kg frysta björnbär
2 dl syltsocker
2 lime
2 tsk kanel
1 krm natriumbensoat

Gör såhär
Lägg björnbären i en kastrull tillsammans med skal och saft från limen samt sockret. Låt koka upp och småputtra sedan 10 minuter. Tillsätt sedan kanel och smaka eventuellt av med mer socker. Ta sedan ur lite marmelad i ett glas och tillsätt natriumbensoatet och rör så det löser sig. Rör sedan ner det i kastrullen igen och dra av från värmen.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.