För ett tag sedan hade jag en egenhelg  då familjen var bortrest och jag jobbade med företaget. Då passade jag på att äta massor av bra grejjer för kroppen och detoxa kroppen lite. Lät kroppen vila från kött, mejeriprodukter och socker. Det var så skönt och jag kände verkligen att kroppen behövde det. Och jag ville ju såklart inte äta tråkig mat så jag köpte massor av goda grönsaker, frukter och godsaker. Och en kväll blev det chokladsmoothiebowl och en annan dag gjorde jag denna blåbärsglass med hasselnötter. Denna glass är nämligen gjord på fryst banan, frysta blåbär och en skvätt valfri mjölk. Jag toppade med en rejäl klick hasselnötssmör, färska blåbär och hackade hasselnötter.

Blåbärsglass med hasselnötter

Det här är en riktigt god och lyxig efterrätt om du frågar mig! Och sen när barnen var hemma så gjorde jag en variant på denna där jag även hade i lite hallon och så toppade jag med lite hackad choklad. Det blev succé! Dessutom roligt när de kan vara med och göra glassen och se hur enkelt det är. Muuums!

Tips och fakta! Jag fryser ofta in bananer när de är gröna då de är mindre söta och innehåller mer fibrer men om du vill ha glassen lite sötare är det perfekt med bananer som börjat bli bruna. Om vi har bananer hemma som inte gått ut innan de börjar bli brunprickiga så brukar jag skiva och frysa in. Då kan man göra glass när helst man blir sugen 😉

Här finns en variant på bananglass med choklad och jordnötter

Blåbärsglass med hasselnötter

Blåbärsglass med hasselnötter

Blåbärsglass med hasselnötter (2 port)

Ingredienser
1 stor fryst banan (skivad)
2 dl frysta blåbär
0,5-1 dl havredryck

Hasselnötssmör
Blåbär
Lite hasselnötter

Gör såhär
Ta ut banan och bär ur frysen några minuter innan du ska mixa. Lägg banan, blåbär och havredryck i en blender och mixa slätt. Ta i lite havredryck i taget så den inte blir för lös. Lägg upp i skålar och toppa med hasselnötssmör, blåbär och hackade hasselnötter.

Bananglass med blåbär

2 svar

  1. Sandra Callermo

    I det här inlägget beskriver jag vad antiinflammatorisk kost är och hur min resa sett ut. Självklart bjuder jag på antiinflammatorisk recept.

    Svara
  2. Sandra Callermo

    Sommar och semester innebär ofta utflykter och härligt häng på stranden. Då kan det komma väl till pass med tips på picknickmat.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b