Det finns två läger när det kommer till havregrynsgröt i detta hem. Jag och barnen gillar havregrynsgröt men David gör det inte. Han tycker inte ens om att torka bort grötkladdet på barnen. Haha! Då kommer hans kladdfobi fram och jag skrattar mest åt honom. Båda barnen har alltid gillar gröt och skulle gärna äta bebisgröten fortfarande. Jag gillar havregrynsgröt och tycker det är bra och billig frukost. Till min glädje gillar barnen när jag pimpar den med frön, äpple och kanel. Och så blåbär! Så idag tänkte jag ge er receptet på vår blåbärsgröt.
Det är en havregrynsgröt som jag tillsatt pumpakärnor, solroskärnor, kanel, kardemumma och blåbär. När gröten kokar ihop med blåbären får den en så härligt blålila färg. Mycket näring och nyttigheter och Mila sa “Nomnomnom” mellan tuggorna. Hon älskar också mjölken som blir ljust lila och hon vill fyll apå mjölk hela tiden. Men mjölk i glas är inte alls lika gott 😉
Så om ni scrollar ner så hittar ni receptet på en riktigt god blåbärsgröt. Toppa gärna med färska blåbär och lite mer frön. Eller lite hackade nötter. Mums! En riktigt bra och mättande start på dagen!
Här hittar du flera recept på gröt.
Blåbärsgröt med frön (4 port)
Ingredienser
4 dl havregryn
8 dl vatten
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl solroskärnor
1 msk kanel
1 msk kardemumma
Salt
3 dl blåbär
Servera med:
Mjölk
Pumpafrön
Blåbär
Gör såhär
Lägg havregryn, vatten, pumpakärnor, solrosfrön, kanel, kardemumma och salt i en kastrull. Låt koka upp och låt puttra 5 minuter så den tjocknar. Smaka av så det är lagom salt. Rör sedan ner de frysta blåbären.
För dig som vill ha fler grötrecept är det här några recept att inspireras av:
This Article was mentioned on sandracallermo.se