För ett tag sedan gjorde jag ju egen nutella som blev väldigt, väldigt god! Denna använde jag sedan i en efterrätt som jag ännu inte delat med mig receptet på. Men vad passar väl bättre än att ge detta recept till er denna lill-lördag? Så här kommer en krämig blåbärspannacotta med ljuvlig nutellabotten. 

Blåbärspannacotta med nutella (4 stora port)

Ingredienser
4 dl grädde
1 dl yoghurt
1 vaniljstång
0,5-0,75 dl rörsocker
250 g blåbär
3 gelatinblad
Nutella
Hasselnötter
Blåbär
Gör såhär
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Mixa blåbären till en slät puré. Häll grädden i en kastrull, tillsammans med vaniljstången och de urskrapade fröna och sockret.
Låt gräddblandningen sjuda upp på svag värme i ca 5 minuter under omrörning. Dra bort kastrullen från plattan. Sila ner blåbärskrämen i blandningen. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner i blandningen. Ta ur vaniljstången och rör i yoghurten. Klicka i lite nutella i varje glas och häll sedan på gräddblandningen. Låt stå svalt minst 3 timmar. Toppa sedan med blåbär och hackade hasselnötter.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b