Maillista

2016 är nu slut och jag har utvärderat året, kollat på vad jag är nöjd med och vad som ska utvecklas till 2017. Under året som gått har jag jobbat mycket med min strategi och satt långsiktiga mål för bloggen och företaget. För under året som gått har jag tagit bloggen från hobby till business och jag älskar det. Jag drog igång en enskild firma i våras och sedan dess har jag haft en rad olika samarbeten och jag känner att jag har skapat en struktur för hur jag ska driva företaget och ta bloggen till nästa nivå. Jag har gjort en plan för när vilken typ av inlägg ska publiceras och jag har fått fler samarbeten än jag hade vågat hoppas.

Jag skrev det här inlägget 10 januari och jag är glad att jag hade de insikterna redan då. Det var en bra grund för 2016 och det gjorde att jag kunde ta bloggen till nästa nivå utan att känna för mycket press och stress. Jag har valt att fokusera på kvalitet istället för kvantitet och jag har låtit matglädjen i köket styra och inte satt press på mig själv hur många recept jag måste publicera. I kombination med en graviditet och att jag blev mamma i somras kändes det bra att ställa lägre krav på mig själv och bloggen. Jag har prioriterat mig själv och när energin inte funnits där har jag låtit mig vila istället. Nu börjar jag få en struktur på det nya livet och jag vet ungefär hur jag kan lägga upp bloggarbetet och lusten finns verkligen där. Jag älskar matlagning och receptskapande och det är bara roligt! Jag ser numera bloggen som ett deltidsjobb och planerar in tiden i kalendern (i alla fall delvis). Det fungerar bra och jag är så taggad inför 2017!

Vad har hänt?

Under 2016 har jag varit på en hel del bloggevent, nätverkat, startat ett långsiktigt samarbete med Gårdssällskapet samt haft flera mindre samarbeten, skrivit en artikelserie till Better Bloggers (numera Influencers of Sweden: del 1, 2, 3 och 4), skickat min första faktura och nu senaste veckorna har jag även själv kontaktat potentiella samarbetspartners och vi får se vart det leder 2017.

Mål 2016

Jag uppnådde inte alla mål jag satte för bloggen 2016 men det är helt okej då en del av fokuset istället hamnade på familjelivet. De målen som inte uppnåtts 2016 kommer jag redigera och ha som nya mål 2017. Men mer om det kommer inom kort när jag publicerar mina mål och tankar inför 2017.

Sista kvartalet 2016 tycker jag ändå att jag har fått till att jobba efter min utarbetade struktur med planering av inlägg och hur jag ska försöka locka fler läsare till bloggen. Ibland känner jag faktiskt att jag lägger ner mycket tid på spridning och kvalitet men inte riktigt får tillbaka det jag hoppats på och då kan man ju tappa motivationen. Och ibland är det svårt att veta varför men jag ska fortsätta vara ihärdig och inte ge upp. Skriva bra inlägg med genomarbetade recept och snygga foton och sen ska jag sprida dessa i andra sociala kanaler och så vidare.

Statistik 2015 och 2016

Jag tänkte dela med mig av lite statistik och för att se hur det förändrats har jag även med lite siffror från 2015 för att ha något att jämföra med. Trevlig läsning!

2015 i siffror

– 218 inlägg
– 60 822 unika besökare
– 194 490 sidvisningar
– Bästa månaderna (unika besökare): oktober 6104, november 6260 och december 10994
– Instagram följare 1 jan-31 dec: 741 –> 1275

2016 i siffror

– 221 inlägg
– 87 601 unika besökare
– 196 433 sidvisningar
– Bästa månaderna (unika besökare): januari 8169, oktober 8456 och december 13153
– Instagram följare 1 jan-31 dec: 1276 –> 1694

Jag välkomnar 2017 med öppna armar och ser fram emot det här året!

0

6 svar

 1. FREEDOMtravel

  Grattis till framgångarna med bloggen! Kul att jämföra år från år, det har jag inte tänkt på att göra! Önskar ett Gott Nytt 2017!

  Svara
  • Sandra Callermo

   Ja, det blir roligt att se vad som blivit bättre och man ska fortsätta på samma sätt och hur man ska arbeta med andra siffror för att öka de mer. Gott nytt år!

   Svara
 2. Helena FREEDOMtravel

  Hamnade min kommentar i skräpkorgen? (Provar nu utan bloggadressen)

  Svara
  • Sandra Callermo

   Ja, det gjorde den men nu har jag godkänt den 🙂 Bra att du sa till!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a