fbpx

Förra året bestämde jag mig, nu var det dags att ta bloggen till nästa nivå. Sedan en tid tillbaka hade jag tröttnat på designen och jag ville inte riktigt visa upp bloggen på det stolta vis jag ville. Så steg ett var att ta tag i det och jag insåg fort att detta var något som krävde mycket research och tid om det skulle bli så bra jag ville. Jag flyttade bloggen och skapade en ny design med ny logotype. Jag skapade en känsla på bloggen som visade vem jag är och vad jag vill att bloggen ska vara.

Nu, ungefär ett år senare, sitter jag här och tittar på min snygga blogg och jag har även startat min enskilda firma för ett par månaders sedan. Jag är så stolt av vad jag presterat under året som gått och jag tänkte att jag såklart vill ha med er på resan och presentera lite av hur jag planerar bloggens framtid. Så det här inlägget kommer inte innehålla något nytt recept eller mumsiga matbilder utan det här är ett lite mer personligt inlägg fyllt av mina tankar. share_hobbytillproffs

Min egna artikelserie

Förutom att skapa den nya designen har jag klurat på min affärsplan och strategi och jag kommer inte presentera den här som helhet men vill berätta lite hur jag tänker på framtiden. Under våren har jag även delat med mig av mitt lilla projekt och tankarna omkring det på Better Bloggers som är ett yrkesnätverk för bloggare och influencers som verkligen har hjälpt mig på min resa. Här samlas inspirerande människor som vill utbyta erfarenheter och idéer och Linda som har startat nätverket ser till att vi alla får ta del av hennes och andras allra bästa tips inom branschen. Om du vill läsa dessa 4 delar av min artikelserie hittar du de här, här, här och här.

Strategi och affärsplan

Syfte och mål

Jag driver bloggen för att få utlopp för min kreativitet i köket och samtidigt inspirera andra. Jag ser bloggen som min värdefulla receptsamling men samtidigt lite som ett CV att visa upp inför potentiella samarbetspartners och jag vill tjäna pengar på bloggen. Jag vill..

 • Sprida matglädje
 • Inspirera till mer varierad matlagning och våga testa nya recept och det behöver inte vara svårt
 • Vara en problemlösare för mina läsare – vad ska vi äta till vardagsmiddag? Vilka godissorter ska vi ha till jul i år? Vad kan vi ha på buffén till 50-årsfesten?

Jag har formulerat ett antal mål för 2016 som bland annat innefattar att öka antalet följare på Instagram och att SEOn för alla gamla inlägg ska vara fixad. Utöver det ska jag lägga ut lite fler foton på Instagram än bara blogginläggen för att kanalerna ska skilja sig åt och slutligen vill jag ha skapat betalt samarbete med en mattidning där jag skapar minst ett recept.

Instagram 20160703

Utvecklingssteg

Mitt mål är nu att ta bloggen från att endast vara en hobby till att bli en faktisk inkomstkälla. Och detta har redan börjat (mer om det senare)! Min tanke är att nu under mitt år som föräldraledig kunna arbeta med bloggen på ett annat sätt och jag kommer att prioritera kvalitet framför kvantitet och samtidigt bli lite mer personlig. Idag är det i princip enbart receptinlägg men jag vill blanda upp et med lite mer personliga inlägg. Det kan vara allt från familj till listor och kanske till och med något inredningstips och tankar kring en hållbar livsstil.

Jag kommer att fortsätta gå på event och pressträffar för att träffa mer bloggare och branschfolk både för att jag tycker det är roligt, berikas bloggens innehåll och kan leda till ökade samarbetsmöjligheter. För ett av de stora stegen i att gå från hobby till proffs är just att kunna skapa betalda samarbeten som ger något till mina läsare, till mig själv och till varumärket jag jobbar med. Jag får redan nu mycket förfrågningar och alltfler är frågor om betalda samarbeten och jag måste verkligen känna efter vad som känns bra och inte. Det är en balansgång att bli smickrad av förfrågningar men bara tacka ja till det som ger oss båda något och som jag kan stå för och något som jag även tror ger er läsare något. Här gör jag mitt bästa för att inse mitt eget värde och se till att inte vattna ur mitt varumärke. En sak kan ni i alla fall alltid lita på, när det handlar om betalda samarbete kommer det alltid vara tydligt att det är just det.

Marknadsföring

För att få bloggen att växa och därmed kunna skapa större samarbeten och utveckla bloggen i rätt riktning är det viktigt att jag når ut till min målgrupp och sprider bloggen efter bästa förmåga. Det kan handla om hur jag hanterar olika kanaler i sociala medier, anordnar tävlingar som kan ge spridning, gästblogga hos andra, länkkärlek och även vara aktiv i att hitta nya kanaler och relevanta samarbeten som tar bloggen vidare. Ett viktigt steg i allt detta är att ha koll på min målgrupp och för att få ännu mer kunskap om detta kommer jag inom kort ha en målgruppsundersökning här på bloggen som jag hoppas ni kan hjälpa mig svara på.

Framgångar och uppmärksamhet

Och nu tänkte jag avsluta med att skryta lite. För under våren har jag nått små framgångar redan och det känns viktigt för mig att uppmärksamma detta och de mig själv en klapp på axeln. Jag gör det jag älskar och det finns många som gillar det och vill se mer och de som vill hjälpa mig sprida mitt varumärke och samarbete med mitt lilla företag – det känns så häftigt! Det började med att jag fick möjlighet att bidra med innehåll till Better Bloggers med min artikelserie och där har jag fått härlig feedback och en självförtroendeboost. Därefter startade jag min enskilda firma för att vara förberedd när jag skulle börja jobba med betalda samarbeten. Men innan processen ens var klar hade jag fått två förfrågningar utan att själv söka kontakt och snart var mina två första fakturor skickade. Ett av dessa har faktiskt blivit en längre samarbete och nu ska jag skapa ännu fler recept till Gårdssällskapet och deras fina köttprodukter.

Gårdssällskapet

Sedan har jag även blivit uppmärksammad i Aftonbladet Mat och Vin som ville lyfta fram ett av mina recept och nu i förra veckan så fick jag veta att jag är med på listan för 40 inspiratörer för en hållbar livsstil 2016. Väldigt roligt!

Era åsikter är viktiga

Avslutningsvis så skulle jag vara tacksam för er hjälp. Huvudfokuset kommer såklart fortsätta vara på maten och att skapa nya recept eftersom det är mitt stora intressen men jag kommer även blanda in lite annat för att få variation och bli mer personlig. En naturlig del kommer även vara att det såklart blandas in lite mer familj då vi väntar tillökning i augusti (bara 1 månad kvar idag!) och min plan är att kunna ha en del barnmatsrecept och liknande i bloggen framöver. Men ni kan vara lugna, det kommer inte bli en renodlad familjeblogg utan det är bara något som kommer berika bloggens innehåll. Så nu har ni chansen att säga vad ni önskar. Vad vill just du läsa mer om? Vad saknar du i bloggen idag? Vad tror du skulle vara uppskattat om jag la mer tid vid när det kommer till bloggens innehåll? Eller är det någon speciell receptkategori ni vill ha mer av?

Hoppas ni gillade det här inlägget och vill fortsätta följa mig på resan. Tack för att ni finns och fortsätter läsa min blogg och tack för att ni lämnar en kommentar så jag kan få reda på vad ni vill ha mer av? 

9 svar

 1. Helena FREEDOMtravel

  Kom min kommentar fram…? Eller hamnade den i skräpkorgen?

  Svara
  • Sandra Callermo

   Hmm.. nej jag verkar inte ha fått någon kommentar från dig 🙁

   Svara
 2. Kicki

  Jag älskar din blogg och kommer älska den ännu mer med lite familj o personligt 🙂 Jag kan inte säga nåt jag vill ha mer av för att jag tycker att du redan har en fantastisk blandning av allt 😉 🙂 Fortsätt som den stjärna du är i matbloggsvärlden Sandra <3 All lycka till dig o din familj med ert nya liv och även med bloggens framtid 🙂 Kramar

  Svara
  • Sandra Callermo

   Tack för jättefina ord! Vad roligt att höra att du gillar bloggen så mycket 🙂 Stor kram till dig!

   Svara
 3. Helena / Bara en kaka till

  Låter som en jättebra idé tycker jag! Det är ju inte recepten man följer, utan människan bakom dem. Själv får jag nästan alltid mer respons på inläggen som inte har med mat att göra. Ser fram emot dina nya, mer personliga inlägg! 🙂

  Svara
  • Sandras Matkrypin

   Ja, det är ju det jag har kommit fram till. Det kan ju vara en receptbank men med lite mer personlighet. Men det har tagit tid för mig att känna efter vad jag vill dela med mig av och inte men nu känner jag mig redo för lite mer Sandra i bloggen. Hoppas läsarna gillar det ? Kram kram!

   Svara
 4. Sandra Callermo

  Ja, det är ju det jag har kommit fram till. Det kan ju vara en receptbank men med lite mer personlighet. Men det har tagit tid för mig att känna efter vad jag vill dela med mig av och inte men nu känner jag mig redo för lite mer Sandra i bloggen. Hoppas läsarna gillar det 🙂 Kram kram!

  Svara
 5. Amanda

  Tack för en bra blogg, alltid roligt att läsa! 🙂 Jag önskar gärna fler snabba, enkla vardagsrätter. Sånt som är gott att fixa en vardagskväll, fast man inte har så mycket tid.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b